https://ga-gjengen.no/wp-admin/options-general.php

Tur-apper

Foto: Stian Landsgård

Med en god tur-app på telefonen blir det lettere å komme seg ut av huset. Trenger du tips til hvor du kan gå tur i norsk natur? Å utforske nærområdet har aldri vært mer i vinden. Disse appene hjelper deg å komme ut på tur, få mer ut av turen og oppdage ukjente perler nær deg! Det kan være lurt å ha med seg en nødlader!

Selv om tur-apper er til svært god hjelp, betyr ikke det at du skal stole blindt på smarttelefonen din når du ferdes ute. Husk at det er stor forskjell på hvilke hjelpemidler du trenger på en kort dagstur i marka, og en telttur i fjellet. En nødlader og 4G-dekning er ikke alltid nok. Bruk hodet, og ta forholdsregler.

Savner du en app på lista ikke nøl med å ta kontakt: tur@ga-gjengen.no Gi gjerne beskjed om en nedlastingslink ikke lenger er gyldig/ikke eksisterer så får vi oppdatert siden raskere.

Stolpejakten

Stolpejakten er en morsom app å bruke på tur. Den er laget for å få folk i aktivitet ved at man skal jakte stolper rundt i nærmiljøet. Når du finner en stolpe, skanner du den i appen. Jo flere du samler, jo høyere kommer du på topplista.

Last ned til iPhone eller Android.

UT.no

Ut.no er appen til Den Norske Turistforening. Her får du tusenvis av turforslag, enten i nærheten av der du er nå, eller om du planlegger en større ekspedisjon. Her finner du et hav av forslag til fotturer, sykkelturer og skiturer, med lengde og vanskelighetsgrad, samt nyttig informasjon som overnattingsmuligheter og mer til.

Last ned til iPhone eller Android.

DNT SjekkUT

DNT SjekkUT er en annen app fra Den Norske Turistforening. Med denne er tanken at du skal oppdage skjulte perler nær der du er. Du kan sjekke inn digitalt på turposter og signere digitale gjestebøker.

Last ned til iPhone eller Android.

DNT KulTur

Med turappen KulTur ønsker DNT å inspirere barn mellom 4 og 12 år til morsomme ting å finne på ute i naturen. Kul Tur-appen har seks ulike brett med tilsammen 90 forslag til aktiviteter ute i naturen. Tre av brettene passer om vinteren, og tre om våren, sommeren og høsten. De seks brettene har ulik vanskelighetsgrad, og alle gir poeng hvis du gjennomfører dem mens du er på tur. Når du har vært mye ute og samlet mange nok poeng, kan du bestille en premie.

Last ned til iPhone eller Android.

Outtt

Outtt er en annen norsk turapp som kan hjelpe deg å finne ut hvor du skal dra. Du kan få opp turforslag i nærheten av deg, eller bla gjennom de ulike opplevelsene som er sortert på lokasjon. I en aktivitet får du opp informasjon om hvor lang tid turen tar, distanse, vanskelighetsgrad og så videre. Du kan lagre opplevelser i en egen fane, og disse kan lastes ned til offline bruk.

Last ned til iPhone eller Android.

God tur

GodTur er en turportal som tilbyr ulike kart og turforslag fra hele landet, og den finnes både som app og nettside. I tillegg finner du oversikt over andre friluftsanlegg, som gapahuker, badeplasser, åpne hytter og rasteplasser. Portalen er utviklet av Friluftsrådenes Landsforbund og Statskog.

Last ned til iPhone eller Android.

Hidden

For en litt annerledes tur, sjekk ut Hidden. Her kan du oppsøke skjulte steder fra norsk folketro, sagn og eventyr. Her får du et kart over Norge for å se hvor skjulte historier befinner seg. For å få hele historien, er man imidlertid nødt til å komme frem til stedet.

Last ned til iPhone eller Android.

Hidden AR

Det finnes også en egen AR-app av Hidden hvor du kan se troll, sjøormer og annet i de virkelige omgivelsene ved hjelp av mobilkameraet.

Last ned til iPhone eller Android.

Norgeskart

Bruk kart og kompass, heter det i fjellvettreglene. Appen Norgeskart lover intet mindre enn å være det mest detaljerte kartet av Norge. Du får både landkart og sjøkart, med funksjoner som kompass og detaljerte løyper for turer til fots og på sykkel. I tillegg kan kartene lastes ned til offline bruk.

Last ned til iPhone eller Android.

Hvor?

En app det kan være lurt å laste ned før man drar på tur i fjell, skog og mark. Det er ikke alle steder i Norge som har like god dekning, og med denne appen trenger man ikke dekning for å bruke kartet og finne veien hjem.

Last ned til iPhone eller Android.

iSikte

Appen iSikte kan også komme godt med på fjellturen. Denne hjelper deg å finne ut hvilke fjell du ser i det fjerne. Bare pek mobilen mot et område, og så vil du få opp på skjermen hva de heter. Du kan også få opp informasjon om sjøer, øyer, bygninger med mer.

Last ned til iPhone eller Android.

Hjelp 113

Last ned først som sist: Med Hjelp 113 kan du enkelt ringe alle nødnummer. Den bruker dessuten telefonens GPS og sender inn posisjonen din direkte til nødsentralen så de enklere kan spore deg opp.

Last ned til iPhone eller Android.

Entur

Skal du reise kollektivt? Bruk appen Entur for å planlegge turen. Her får du full oversikt over kollektivtilbudet i hele landet, med reiseforslag fra dør til dør med buss, tog, bane, båt og fly. Du kan også betale billetten med noen kollektivaktører rett i appen.

Last ned til iPhone eller Android.

Geocaching

Synes ungene det er kjedelig å være med på tur? Med Geocaching kan det bli mye morsommere. Ved hjelp av mobilens GPS kan du lete etter skjulte skatter i området du befinner deg i. Skattene er gjemt i en vanntett boks, og kan befinne seg i både byen og ute i naturen.

Last ned til iPhone eller Android.

Skisporet.no

Appen for deg som allerede er en dreven langrennsløper og for deg som ønsker å komme i gang. Appen inneholder kart over 450 langrennssteder i Norge, og gir deg mulighet til å finne din egen posisjon i de ulike skiløypenettene. Den oppdateres også fortløpende på værforhold og preppestatus i skiløypene.

Last ned til iPhone eller Android.

iMarka

appen for deg som ønsker å oppleve marka i Oslo og Viken. Den oversiktlige appen gir deg kart og preppestatus for skiløypene på vinterstid, og oversikt over fine sykkelstier i sommertiden. Bak appen står Skiforeningen.

Last ned til iPhone eller Android.

Varsom Regobs

Smart app å ha med seg om du reiser til områder med ulendt terreng, fjell eller andre områder utenfor storbyene. I Varsom Regobs kan man sende inn meldinger på skred, flom eller andre farlige værforhold man ser, og man får også meldinger om slike forhold fra andre brukere. Vær trygg i fjellet, og vær obs på snøskred og andre vinterfarer.

Last ned til iPhone eller Android.

Turf

Liker du brettspillet Risk? Men skulle gjerne kommet deg litt mer ut? Da er denne appen perfekt! Her samler man nemlig poeng ved å ta over soner i et bestemt område, og for å ta over en sone må man fysisk komme seg dit. Men om en neste person kommer dit, mister du kontrollen over sonen. Hver omgang varer i en måned, og den som har flest poeng ved månedens slutt vinner.

Last ned til iPhone eller Android.

Tur

Tur-app med tur-poster over hele Norge. Postene er plassert på ulike turmål. Mange er kjente og populære. Andre poster vil ta deg til steder du ellers aldri ville oppsøkt. Når du komme frem til målet kan du registrere posten. Hver post har et quiz-spørsmål med 4 svaralternativer. Du har 45 sekunder til rådighet. Brukeren får poeng for hver oppsøkte post og riktig quiz-svar. Poenglister i appen.

Last ned til iPhone eller Android.

Viltappen

Hvor ofte har du ikke vært ute på tur og hørt en fugl kvitre eller sett spor i snøen og tenkt: Hvilket dyr kan det være? Nå trenger du ikke lure lenger. Viltappen er laget av Svenska Jägerförbundet og gir deg utfyllende informasjon om de fleste dyrene du kan komme til å se, høre eller se sporene av i naturen. Og får du en dyreopplevelse du vil dele med andre, kan du enkelt laste opp bilder og lyd.

Last ned til iPhone eller Android.

WhatBird

Lurer du på hvilken fugl det er som kvitrer i skogen? Med appen WhatBird kan du få hjelp til å identifisere den. Appen inneholder 22 av de vanligste sangfuglene våre. Du må ta opp lyden med telefonen, så vil du få forslag til hvilken fugl det kan være. For hver art finner du både bilder og informasjon.

Last ned til iPhone eller Android.

StarWalk

Starwalk er, som navnet tilsier, en app for den som er interessert i stjerner. I appen finner du svar på alt du noen gang har lurt på om stjernehimmelen. Med Starwalk på mobilen vil du kunne imponere turkameratene dine med stjerne-kunnskap langt utover Store bjørn og Karlsvogna. 

Last ned til iPhone eller Android.

Digital soppkontroll

Er soppen giftig? Med appen Digital soppkontroll skal du få svar. Her kan du laste opp bilder av sopp du finner, deretter vil soppkyndige gå gjennom bildene og svare på om den er giftig, eller om du kan spise den. Du loves å få svar i løpet av noen minutter. Utover dette byr appen også på en oversikt over soppkontroller i nærheten, og annen nyttig informasjon om sopp.

Last ned til iPhone eller Android.

Opphavsrett © 2023 · Alle rettigheter tilhører · Gå-Gjengen Våler i Viken